Permanent makeup

Vad innebär permanent makeup för bryn?
PMU eller 3D-bryn, är en teknik som liknar tatuering där man skär in pigment i huden. Jag anpassar brynen efter ditt ansikte, livsstil samt hudtyp och kommer gemensamt fram till vad som kommer passa dig bäst. Hållbarheten är mellan 1-3 år.

Hur går behandlingen till?
Innan du bokar så vill jag att du ska veta att du alltid har rätt att boka en kostnadsfri konsultation där vi går igenom alla frågor du har så att du ska känna dig trygg. Du har heller ingen skyldighet att boka behandlingen  efter konsultationen om du känner dig osäker på om nano brows är något för dig utan då kan vi diskutera andra brynbehandlingar som kan passa bättre.

Oavsett om du bokar en separat konsultation eller inte så kommer vi ha ett samtal innan vi påbörjar behandlingen. Vi går igenom brynform, färg, gör en hälsokontroll samt mäter och ritar ut skissen på dina nya bryn. Därefter börjar själva tatueringsdelen.

Gör det ont?
Smärta är något som är väldigt individuellt vilket man alltid ska ha i åtanke. Det kommer att kännas när vi lägger själva snitten och du kan känna att ögonbrynsområdet är lite ömt och svullet efteråt.
Man kan få bedövning, dock bör man ha i åtanke att ämnena i bedövningen kan påverka ditt resultat.  Man kan också köpa bedövning själv och lägga på 1-2 timmar innan ditt besök för bästa effekt. Kontakta oss om du är osäker på vilken bedövning du ska köpa.

Varför måste jag göra ett återbesök?
Jag brukar säga att det är en stor behandling uppdelat på 2 tillfällen, därav att man efter första besöket måste vara medveten om att det ännu inte är ett färdigt resultat. Återbesöket ska ske mellan 6-8 veckor och det beror på att själva tatueringen ska hinna läka ordentligt samt att man fyller i nytt pigment.

Vad gör jag om mina ögonbryn tappar färg?
Ingenting, det är en del av läkningsprocessen och färgen kommer blekas samt att brynen kommer "dra ihop sig" och det är därför det är viktigt att man kommer på sitt återbesök.


 

Permanent makeup är inte lämpligt om du..

...är gravid eller ammar
...har Keloid eller liknande besvär
...diabetiker (rådfråga läkare först)
...genomgått kemoterapi (rådfråga läkare först)
...har virusinfektioner/sjukdomar
...har blodsjukdomar (HIV,Hepatit etc)
...äter blodförtunnande mediciner
...har epilepsi
...har pacemaker eller hjärtproblem
...har genomgått en organtransplantation
(rådfråga läkare)
...har de senaste 2 veckorna varit förkyld, haft influensa etc.
...har gjort botox de senaste 2 månaderna
...använt Isotretinion de senaste 12 månaderna
...har besvär med högt blodtryck eller annan dålig generell hälsa.

Är du osäker, rådfråga alltid läkare först.

Jag tar emot rekvisition från landstinget.